Elaboració

El nostre procés

El procés

Els mètodes d’elaboració són el que realment determina el caràcter de tots els productes.
La situació al peu del Montseny i a la Plana de Vic dónen unes característiques climàtiques que fan que els embotits tinguin personalitat.
La selecció de la raça dels porcs i l’ús de les parts més nobles de l’animal fan que les receptes tinguin una base excel·lent.
El caràcter de cada embotit ve donat per una sèrie de paràmetres i matisos que s’assoleixen durant els processos d’elaboració, i que es diferencien segons si el producte final és fresc, cuit o curat.
En tots els casos, la matèria primera és carn fresca del dia que serà picada, pastada i embotida amb budell natural. L’ús d’espècies i condiments de gran qualitat ens permeten elaborar les receptes, especials i delicades, que marcaran la personalitat de cada embotit.
Tots els processos estan certificats per el sistema de gestió de la qualitat ISO 9001.

llardons
assecador

Productes curats

A Seva, a la Plana de Vic és on es preparen els diferents productes que, s’assequen i es curen per separat, per respectar els seus propis requeriments de temps, temperatura i grau d’humitat. Això permetrà desenvolupar les seves propietats organolèptiques (colors, aromes, sabors i textures).

Productes cuits

Les coccions es realitzen en calderes amb brous fets amb herbes aromàtiques. Aquest procés té lloc íntegrament al nostre obrador de la plaça d’Aiguafreda, respectant el ritme de cada producte perquè pugui desenvolupar tots els seus matisos.

CUITS
frescos

Productes frescos

La recepte sense més,aquells embotits , que sense passar per cocció ni curació estan llestos per cuinar. Les botifarres farcides amb diferents ingredients en són un molt bon exemple.