PREGUNTES FREQÜENTS

Com fer una comanda?

Per realitzar una comanda has de seguir els passos següents:

Seleccionar els productes que vols comprar. La cistella acumularà tots els productes i les quantitats que vagis afegint.

Una vegada els hagis seleccionat tots, pots verificar els productes i les quantitats fent clic a "Veure cistella".

Després de verificar-ho, pots continuar el procés de compra fent clic a "Continueu amb el pagament".

Efectua el pagament de la comanda amb el mètode que vulguis (targeta, Bizum o Papyal) i finalitza el procés fent clic a "Pagar".

Si no vols verificar els productes, pots anar directament al pagament fent clic a "Comprar".

 

Quants dies tarda a arribar una comanda?

Les comandes realitzades de dilluns a dijous (abans de les 13H) s'entreguen en un període de 24-48 hores en dies laborals després de rebre el pagament.

Per evitar que la vostra comanda es quedi parada en el centre de gestió de Seur Frío i per assegurar la cadena de fred, les comandes realitzades després de les 13 hores del dijous, el cap de setmana o en dies festius, es prepararan el següent dia laborable i per tant s'entregaran a partir de 24-48 hores del següent dia laborable.

Com es mantenen frescos els productes?

Els nostres productes es guarden a les nostres cambres frigorífiques a les nostres instal·lacions d'Aiguafreda i una vegada la comanda està preparada es manté la cadena de fred gràcies al sistema d'entregues de Seur Frío.

 

Com haig de guardar els productes a casa?

Per saber com has de guardar els productes que has comprat consulta l'apartat "Descripció" de cada producte.

Què passa si no soc a casa en el moment de l'entrega?

Els repartidors de Seur Frío deixaran un missatge amb les dades de contacte perquè pugueu escollir un altre dia i hora d'entrega.

 

Quan costa l'enviament de la comanda?

L'enviament es realitza amb Seur Frío i els preus són:

Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Andorra, Huesca: 10€ per comandes inferiors a 30€ i gratuït per comandes superiors a 30€.

Madrid, Valencia, Castelló, Vizcaya, Zaragoza, Guadalajara, Guipúscoa, La Rioja, Navarra, Cantabria, Soria, Terol, Alicante, Segovia, Múrcia, Zamora, Salamanca, Albacete, Burgos, Cuenca, Palència, Alava, Almeria: 12€ per comandes inferiors a 30€ i 2,5€ per comandes superiors a 30€.

Jaén, Màlaga, Sevilla, Córdoba, Granada, Avila, Cuidad Real, Coruña, Cadis, Astúries, Leon, Badajoz, Caceres, Huelva, Lugo, Ourense, Pontevedra, Valladolid, Toledo: 13.5€ per comandes inferiors a 30€ i 4€ per comandes superiors a 30€.

Embotits Salgot de moment no permet enviaments a Canàries, Balears, Ceuta i Melilla, EU i resta del món.

Feu factura amb CIF?

Per demanar una factura has d'incloure les teves dades i el CIF o NIF en l'apartat "Adreces". Si l'adreça de facturació és diferent de l'adreça d'entrega, selecciona "L'adreça fiscal és diferent de l'adreça d'entrega" i introdueix les dades de facturació.

Quins son els mitjans de pagament?

Els mitjans de pagament són: Targeta de crèdit, targeta de dèbit (tota mena de targetes) i Bizum.

Com saber on està la meva comanda (seguiment)?

Seur Frío t’enviarà un e-mail amb el número d’expedició i les opcions d’entrega. En un segon e-mail t’enviarà la franja horària en la qual t’entregaran el paquet, d’aquesta manera evitaràs haver d’esperar tot el dia.

 

Puc fer canvis a la meva comanda?

Es poden realitzar canvis sempre que la comanda no hagi estat preparada i entregada a Seur Frío, per aquesta raó, si vols realitzar un canvi, contacta amb nosaltres al més aviat possible a través del formulari de contacte.

Per accedir al formulari ves l'historial de comandes, selecciona la comanda que vulguis fer canvis fent clic a "Detalls" i al final de la pàgina veuràs del formulari de contacte.

Si la comanda ja ha estat recollida per Seur Frío, no es poden fer canvis.

 

Puc canviar o tornar un o diversos articles?

Per fer un canvi o una devolució posa't en contacte a través del formulari de contacte o envia un email a info@salgot.com amb el número de comanda, les teves dades d'identificació, fotos del producte o productes que vulguis canviar o tornar i els motius pels quals vols fer el canvi o devolució.

Tens un termini de 3 dies des que reps la comanda per demanar el canvi o la devolució.

Si és un producte fresc o que caducarà abans de realitzar la devolució, no es podrà tornar o canviar.

Pots llegir la política de canvis i devolucions en el següent enllaç: Política de devolucions

 

És segur fer el pagament a través de la web? Protegiu les meves dades?

Totes les transaccions realitzades a https://salgot.com/botiga/ca/ son 100% segures. Les operacions que impliquen la transmissió de dades personals o bancàries es realitzen utilitzant un entorn segur. Tota la informació que ens transmetis viatja xifrada a través de la xarxa, gràcies al servei basat en la tecnologia de seguretat estàndard SSL (Secure Socked Layer). Així mateix les dades de la teva targeta de crèdit no queden registrades en cap base de dades sinó que van directament al TPV (Terminal Punt de Venda) del banc operador.

 

Quines companyies de transport feu servir?

La companyia de transport que efectua les entregues és Seur Frío.

 

Quines opcions d'entrega tinc?

Pots escollir l'opció d'entrega a domicili o recollida a la botiga Embotits Salgot a l'adreça: Plaça Major 14, 08591 Aiguafreda (Barcelona)

 

M'haig de registrar per fer una comanda?

No, per a fer una comanda tens dues opcions:O bé et registres i crees un usuari amb les teves dades personals. Les pots guardar o modificar en el teu perfil. O bé fas la comanda com a convidat sense registar-te. 

Com puc recuperar la meva contrasenya?

Si no recordes la contrasenya pots sol·licitar-ne una de nova fent clic a "Ha oblidat la seva contrasenya?" I t'enviarem un enllaç perquè puguis escollir una contrasenya nova.

 

Què faig si no puc accedir al meu compte?

Si no post accedir al teu copte posa't en contacte amb el servei d'atenció al client per email sa: info@salgot.com

 

Com puc saber si la meva comanda s'ha fet correctament?

Quan hagis efectuat el pagament rebràs un email amb la confirmació de la comanda i el número de referència.

No puc finalitzar la compra, què faig?

Si tens dubtes o un problema a l'hora de finalitzar la teva comanda, envia un email a info@salgot.com i t'ajudarem.

Puc escollir un punt d'entrega diferent del meu domicili?

Si demanes que l'entrega es realitzi a un altre lloc que no sigui el teu domicili (per exemple la feina o casa d'un familiar) o si en el moment d'entrega no ets a casa i demanes al repartidor que deixi la comanda a casa d'un veí o d'un establiment de confiança, Salgot no es farà responsable de la possible pèrdua o dany de la comanda.

 

Què inclou el preu dels productes?

Els preus dels productes que veus a la botiga online inclouen l’IVA.

Nou registre de compte