Història

La història d’una família

passat

Inicis

L’any 1928, Antoni Salgot va crear una petita empresa d’embotits en una casa de la Plaça Major d’Aiguafreda, que encara avui es manté com a obrador. El seu esperit d’innovació i creixement el portaren a adquirir les primeres cambres frigorífiques automàtiques als Estats Units.
Va contribuir a introduir a Catalunya una raça de porc provinent d’Anglaterra anomenada Large-White, tot un salt qualitatiu per a la xarcuteria del moment.

L’expansió

L’any 1964 Pere Salgot, fill d’Antoni se’n féu càrrec i inicià la tasca d’expansió i posicionament de la marca en el mercat. La millora constant de la qualitat fou un dels seus reptes vitals. Fou cofundador de la D.O. Botifarra Catalana, impulsor i més tard president de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn i promotor de la IGP Llonganissa de Vic.
Va aportar canvis importants en els sistemes d’elaboració: nous processos, noves receptes… que no trigaren a rebre el reconeixement de la societat, en forma de guardons com la Medalla d’Or de l’Agricultura Catalana.

Pere-Salgot-2
historia03

El present i el futur

Valeri Salgot dirigeix l’empresa actualment i representa la tercera generació de xarcuters d’Aiguafreda. Treballa amb la mateixa empenta i valors que els seus predecessors.
A més de ser president d’Embotits Salgot, continua vinculat amb els agents més representatius del sector, és membre de les juntes directives d’ACIC (Associació Catalana d’Indústries de la Carn), de la IGP Llonganissa de Vic i del Cluster Gourmet de Catalunya.

Evolució de la marca